Pup info

Wij fokken enkel met stamboom labradors die gezond zijn, een goed karakter hebben , goede werkaanleg hebben en er rastypisch uitzien. Ze zijn dus getest op HD, ED, ogen en een aantal belangrijke DNA-testen. Voor ze een nestje krijgen, moeten ze werkcertificaten gehaald hebben en minstens een ZG gehaald hebben op show. 
Uiteraard zullen de reuen die wij gebruiken, hier ook aan moeten voldoen.

Er zal bij ons maar af en toe een nestje geboren worden. Onze labradors wonen gewoon in huis en ook de pups zullen in de woonkamer geboren worden en ook in huis opgroeien, tot ze naar hun nieuwe baasjes mogen.



De eerste 3 weken na de geboorte, is rust vooral belangrijk voor mams en haar kroost en is er geen bezoek welkom. Na die drie weken, willen wij graag dat u iedere week langskomt, om zo de pups goed te leren kennen, maar ook om mee te maken hoe wij met de pups omgaan en zo kunnen wij elkaar ook beter leren kennen. Wij zullen daarnaast vanaf de geboorte regelmatig updates, informatie, filmpjes en foto's sturen en dagelijks, op een vast tijdstip, zal de webcam aanstaan. 




Wij besteden veel aandacht aan socialisatie. De pups zullen in het nest al gesocialiseerd worden met vreemde geluiden, andere dieren, vreemde omgeving, auto rijden etc . Ook zal hun omgeving zo ingericht zijn, dat ze volop kunnen ontdekken . Op de leeftijd van 6 weken, plannen we een uitje met de puppen samen met de aanstaande pupkopers. Wij proberen zo de puppen een zo goed mogelijke start te geven, uiteraard moet de socialisatie bij de nieuwe baasjes gewoon verder gaan.







Ook beginnen wij in het nest al met zindelijkheids- en benchtraining. Dat wil niet zeggen dat de pups als ze naar hun nieuwe baasjes gaan, meteen zindelijk zijn en zonder protest in de bench gaan, maar er is een basis gelegd waarop verder gebouwd kan worden.







Zowel de volwassen honden als de pups krijgen bij ons KVV en BARF te eten, vers vlees.
Ook de pups zullen hier in het nest op afgespeend worden en wij willen ook dat ze dit bij de nieuwe eigenaren blijven krijgen. Vanwege de vele gezondheidsvoordelen daarvan. Zeker het eerste jaar enkel vlees en daarna eventueel in combinatie met een goede natuurlijke brok, zoals acana wild prarie. 



De pups worden ontwormt met 2,5week en daarna zal de ontlasting om de 2,5week getest worden, om te zien of er wormeneitjes aanwezig zijn en verdere ontworming dus nodig is. 

De pups worden op de leeftijd van 6,5week  getiterd en indien nodig ge├źnt.  

Wij zijn lid van de NLV en LKN, en voldoen ook aan de regels van beide rasverenigingen. 
De pups krijgen uiteraard een FCI stamboom en worden verkocht met een koopcontract. Tevens krijgt u van ons een klapper met belangrijke informatie en tips , informatie en gezondheidsuitslagen van de ouderdieren en de pups krijgen hun eigen paspoort mee. 

Wij streven naar een perfectie combi van gezondheid en werkeigenschappen, met daarnaast ook het labrador typische uiterlijk.

Wij verwachten van aanstaande eigenaren, dat ze hun pup/hond een veilige omgeving bieden, een goede basis geven en rekening houden met het gestel en groei van de labrador gedurende hun belangrijke eerste jaar . Ook willen we dat er voldoende tijd is voor een labrador en niet alleen in de pup periode, een labrador hoop je toch minimaal 12jaar bij je te hebben. Wij willen alleen het beste voor onze pups ! Omdat wij labradors fokken die over een behoorlijke passie en drive beschikken, zullen de pups ook enkel naar baasjes gaan die er actief mee gaan werken. 




Als de pups rond de 7weken jong zijn, zal beslist worden welke pup naar welke baasjes gaat. 

Wij staan altijd open voor vragen en houden ook nog graag contact met onze pups als ze bij de nieuwe eigenaren zijn. Uiteraard zijn wij dan ook nog steeds beschikbaar voor vragen. 

Als de pups 1 jaar zijn , zal er ook een terugkomdag georganiseerd worden.


Voor wij iemand op de wachtlijst plaatsen, willen wij eerst persoonlijk met u kennismaken.
Heeft u interesse in een pup van ons of heeft u vragen, neem dan gerust contact op.

Reacties